Het programma is natuurlijk nog lang niet compleet, maar toch kunnen we vast een grote tip van de sluier lichten.

We gaan naar het zuidelijke deel van het vaste land van Griekenland. Het schiereiland Peloponnesos. We streven er naar om deze reis zo compleet mogelijk aan te bieden. Om zeker te zijn van vertrek, worden binnenkort al offertes opgevraagd bij de verschillende vliegtuigmaatschappijen. We verplaatsen ons met een bus. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal de grootte van de bus dus nader worden bepaald. In principe verblijven we een nacht in Athene, een aantal nachten in een hotel ten noorden van Sparta en een aantal nachten in een hotel aan de kust.

Zoals gezegd vliegen we op Athene en zullen daar, afhankelijk van de vluchttijden, ook een dag verblijven. Want een dag zonder de Acropolis is een dag niet geleefd. Bovendien weet Katerina natuurlijk ook daar de weg! De volgende ochtend rijden via een aantal mooie stops naar ons eerste hotel. Daar verblijven we een aantal nachten. Vanuit het hotel zullen er diverse prachtige plekken bezocht worden. We gaan o.a. naar de mooiste grotten van Europa! Maar er is natuurlijk ook tijd om lekker te relaxen of op eigen houtje er even op uit te gaan.

We zijn op dit moment nog op zoek naar een mooi onderkomen aan de Zuidkust. Het is de bedoeling om ook daar een paar nachten te verblijven. Aan het einde van de week vliegen we weer terug via Athene of Kalamata.

Een volle week Griekenland met al haar schoonheid...

Wat gaan we (bijna) zeker doen deze reis?

  • Een dagje Athene met bezoek aan het museum en /of  de Acropolis
  • We bezoeken Ismos Kortinthos. Een soort Suezkanaal maar dan in Griekenland
  • We maken een stop in Naflio, de eerste hoofdstad van Griekenland
  • We brengen een bezoek aan het oude theater van Epidarros
  • We gaan zeker naar eén van de mooiste plekken die we tijdens onze reis door de Peloponnesos:  Monemvasia, een Middeleeuws vestingstadje gelegen op een rotsachtig (schier)eiland. Een wandeling door Monemvasia is een reis naar het verleden en het voelt alsof we in het decor van een sprookje lopen.
  • De wereldberoemde grotten van Diros
  • Fotografen halen hun hart op in Aeropoli en Itilo. Ja, want ook dat staat op het programma
  • Hebben we nog tijd, dan is Kalamata ook nog de moeite waard!

Hier dus ongeveer...